Veelgestelde vragen

 • Vragen m.b.t. coronacrisis
  • Is je voorstelling of concert geannuleerd of uitgesteld vanwege de coronamaatregelen?
  • Is Podium Cadeaukaart vanwege de coronacrisis extra lang geldig?
  • Is er een coulanceregeling voor Podium Cadeaukaarten die gedurende de coronacrisis zijn verlopen?

   

  Is je voorstelling of concert geannuleerd of verplaatst?
  Vanwege de coronamaatregelen hebben de theaters in Nederland voorstellingen en concerten moeten annuleren en verplaatsen. De theaters en concertorganisatoren nemen zelf contact met je op indien je kaartjes hebt voor een van deze geannuleerde of verplaatste voorstellingen of concerten.

  Is Podium Cadeaukaart extra lang geldig?
  Podium Cadeaukaart heeft op 2 april 2020 alle cadeaukaarten in omloop van één en drie jaar met 4 extra maanden verlengd. Alle cadeaukaarten die vanaf 2 april 2020 zijn verkocht hebben ook deze extra lange geldigheid gekregen. Controleer de nieuwe vervaldatum van je Podium Cadeaukaart met onze saldo-checker.

  Is je Podium Cadeaukaart verlopen gedurende de coronacrisis?
  Ben je in het bezit van een 1jaar geldige Podium Cadeaukaart die gedurende de coronacrisis is verlopen?  Wij komen je graag tegemoet met een coulanceregeling. Lees meer over deze regeling hier.

  Steun je met het kopen van Podium Cadeaukaart de theaters?
  Ja, zeker. Podium Cadeaukaart is namelijk het collectieve marketinginstrument van de sector en wordt uitgegeven door Stichting Promotie Theater- en Concertbezoek. Podium Cadeaukaart is non-profit en alle opbrengsten keren altijd terug naar de sector, in vorm van ticketaankoop of door het promoten van de sector.

  Door Podium Cadeaukaart cadeau te geven stimuleer je extra bezoekers voor de theaters. En dat hebben de theaters in deze zware tijden ontzettend nodig. Zonder publiek, geen theater.

 • Vragen over: De activeringscode
  • Heb je een activatiecode nodig om je Podium Cadeaukaart te kunnen besteden?
  • Hoe controleer je of je Podium Cadeaukaart al actief is?
  • Waar kun je de activeringscode vinden?


  Sinds 12 oktober 2020 werken wij niet meer met de activeringscode. Fysieke Podium Cadeaukaarten die online zijn besteld worden automatisch na 72 uur geactiveerd.

  *Cadeaukaarten uit de winkel én digitale cadeaukaarten zijn direct actief. 

  Heb je een cadeaukaart van vóór 12 oktober 2020? 
  Controleer met de saldo-checker of je het kaartsaldo van je Podium Cadeaukaart kunt inzien. Indien je dit kunt, is de cadeaukaart al geactiveerd.
  - Indien je het kaartsaldo via de saldo-checker niet te zien krijgt dient de cadeaukaart nog geactiveerd te worden. De activeringscode is per mail (24 uur na verzending van het cadeau) verstuurd naar het opgegeven e-mailadres (de besteller heeft dit e-mailadres zelf opgegeven).

  Indien je zowel in de inbox als in de spambox geen mail met activeringscode kunt terugvinden, kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice (op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 - 17.00 uur via info@podiumcadeaukaart.nl of tel. 040 - 2901667). 

 • Wat is de geldigheidsduur van Podium Cadeaukaart?
  1. De geldigheid van Podium Cadeaukaart

  De geldigheid van je Podium Cadeaukaart is terug te vinden op de achterkant van je fysieke cadeaukaart of in de e-mail van je digitale Podium Cadeaukaart. Alle Podium Cadeaukaarten die gekocht worden via deze website zijn drie jaar geldig.

  De verschillende opties:

  • Drie jaar geldig: Alle Podium Cadeaukaarten die vanaf 2020 via www.podiumcadeaukaart.nl of in de winkel zijn aangeschaft zijn drie jaar geldig.
  • Onbeperkt geldig: Podium Cadeaukaarten die vóór 2020 zijn aangeschaft zijn onbeperkt geldig en blijven dit ook. Ook de theater- en concertbon (voorganger van de Podium Cadeaukaart) blijft onbeperkt geldig.
  • Een of twee jaar geldig: Bent je in het bezit van een één of twee jaar geldige Podium Cadeaukaart? Dan is deze aangeschaft via een zakelijk keuzepakket (bijv. kerst- of eindejaarsgeschenk). De vervaldatum van je Podium Cadeaukaart is met de saldo-checker te controleren.  
    
  1. Wanneer start de geldigheid?
   Vanaf het moment van aankoop. De exacte vervaldatum is terug te vinden via de saldo-checker.
 • Wat is de Podium Dinerbox?

  De Podium Dinerbox is een speciale uitgave van Podium Cadeaukaart en VVV Dinercheque.

  • In de box zitten twee cadeaukaarten: de Podium Cadeaukaart en de VVV Dinercheque.
  • Beide cadeaukaarten zijn drie jaar geldig.
  • De cadeaubox is vanaf €50,- per box.
    

  Met deze box geef je een complete avond uit cadeau. Een gezellige borrel of een uitgebreid diner, gevolgd door een onvergetelijke livebeleving in het theater. Lees hier meer over de Podium Dinerbox en de verzilverpunten.

 • Veiligheid kaartsaldo Podium Cadeaukaart (Gratis verzekering!)
  1. Hoe veilig is het saldo op mijn Podium Cadeaukaart? (Verzeker het gratis!)
   Onze missie is méér mensen van de inspirerende wereld van theater en concert te laten genieten. We zetten daarom veel in het werk om te garanderen dat alleen de kaarthouder het saldo van de cadeaukaart daadwerkelijk kan gebruiken.

   Zo zijn alle kaarttegoeden ondergebracht bij een aparte Stichting Derdengelden, zodat het kaartsaldo onder alle omstandigheden te besteden blijft. En bij onze inwisselpunten worden aan de kassabalie alleen originele versies van de cadeaukaart geaccepteerd. Online worden alleen kaartnummers mét unieke pincodes geaccepteerd. Fraudeurs maken zo weinig kans maken. Wij werken sowieso uitsluitend samen met legale voorverkoopadressen conform de richtlijnen van Weetwaarjekoopt.nl.
   Een cadeaukaart die besteld is via deze website krijgt pas een actief kaartsaldo nadat de cadeaukaart werkelijk ontvangen is (let op: de geldigheidsduur van de cadeaukaart start bij aankoop, niet na het activeren van het kaartsaldo). En onze kaartsaldochecker is beveiligd met een Captcha-code, zodat ook hackers geen toegang krijgen tot het saldo.

   Gratis verzekeren van het kaartsaldo
   Uiteindelijk is de kaarthouder er natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor te zorgen dat de cadeaukaart niet in verkeerde handen komt. En zelfs dan bieden we nog een extra service: indien de kaart vooraf via onze website geregistreerd is, wordt bij diefstal of verlies de oude cadeaukaart geblokkeerd en een nieuwe cadeaukaart met het openstaande saldo toegezonden.

   

  1. Wat gebeurt er bij verlies of diefstal van mijn Podium Cadeaukaart?
   Indien je je Podium Cadeaukaart vooraf hebt geregistreerd, ontvang je bij diefstal of verlies gratis een nieuwe drie jaar geldige Podium Cadeaukaart. Registreer je kaart hier gratis. Zo is je cadeaukaart verzekerd tegen diefstal of verlies.

   Is je geregistreerde Podium Cadeaukaart gestolen of zoekgeraakt? Neem contact op met de klantenservice. Zij zullen een controle doen op je persoonsgegevens en wanneer van toepassing een nieuwe kaart toesturen.
 • Wat is een veiligheidscode (pincode)? En waar kan ik deze vinden?

  De veiligheidscode wordt gevraagd bij besteding van je cadeaukaart. Online en aan de kassabalie.

  Een veiligheidscode (ook wel pincode genoemd) is een zes-cijfers code en staat vermeld op de achterkant van een fysieke Podium Cadeaukaart onder de grijze kraslaag. Wij raden aan om deze kraslaag niet met metalen voorwerpen weg te krassen, de kans dat de krascode daardoor onleesbaar wordt is groot. Heb je een digitale Podium Cadeaukaart (e-card) ontvangen, dan vind je de veiligheidscode in de mail.

  Is de veiligheidscode na het krassen toch onleesbaar geworden? Stuur een mailtje aan mail@podiumcadeaukaart.nl met een foto van de complete achterkant van je cadeaukaart. Let erop dat op de foto de streepjescode goed te zien moet zijn en dat we moeten kunnen zien dat de veiligheidscode niet meer leesbaar is. In reactie hierop mailen wij jou de veiligheidscode die bij jouw cadeaukaart hoort. We streven ernaar je bericht binnen twee werkdagen te beantwoorden. Wanneer heb je een veiligheidscode nodig? De veiligheidscode is van belang zodra je de Podium Cadeaukaart wilt besteden. Zowel online als aan de kassabalie bij de Podium Cadeaukaart verzilverpunten zal naast het kaartnummer gevraagd worden naar de veiligheidscode (of pincode).

 • Kan ik met Podium Cadeaukaart een bestelling van boven de €50,- betalen?

  Ja, dat kan. 

  Voor sommige cadeaukaarten geldt er een nieuwe Europese anti-witwasregel. Hierbij geldt dat er bij een aankoop maximaal €50,- betaald mag worden met deze cadeaukaart. Podium Cadeaukaart valt NIET onder deze EU-regel. Met Podium Cadeaukaart kan je dus gewoon een bedrag van boven de €50 betalen. 

 • Podium Cadeaukaart besteden: Bij 300+ Podia | Online inwisselen | Eventim | Naar een Concert
  • Ik wil mijn Podium Cadeaukaart besteden. Hoe werkt dat?
  • Waar kan ik Podium Cadeaukaart allemaal inwisselen en voor welke genres?
  • Ik wil mijn Podium Cadeaukaart online besteden. Hoe werkt dat?
  • Ik wil naar een concert. Waar kan ik allemaal naartoe?
  • Ik wil mijn Podium Cadeaukaart besteden bij Eventim. Hoe werkt dat?

   

  1. Podium Cadeaukaart besteden.
  • Controleer het kaartsaldo van je Podium Cadeaukaart met onze Saldo-checker.
   Fysieke cadeaukaart: het 19-cijfere kaartnummer staat op de achterkant van je cadeaukaart. De veiligheidscode staat ook op de achterkant van je cadeaukaart, onder de kraslaag. Kras de kraslaag niet weg met een te scherp object (daarmee kun je de code ook wegkrassen).
   Digitale cadeaukaart: het 19-cijferige kaartnummer en de veiligheidscode staan in de e-mail van de digitale Podium Cadeaukaart.
  • Krijg je met de saldo-checker je kaartsaldo te zien? Je cadeaukaart is klaar voor gebruik.
  • Krijg je met de saldo-checker geen kaartsaldo te zien? Ga dan bij Veelgestelde vragen naar ‘de activeringscode’.

   

  1. Waar kun je Podium Cadeaukaart besteden?
  • Je kunt Podium Cadeaukaart bij 300+ podia besteden: theaters, concertzalen, schouwburgen en poppodia in Nederland (en Antwerpen). Bekijk ze allemaal hier.
  • Je kunt met Podium Cadeaukaart naar alle genres: Cabaret, Musical, Toneel, Show, Dans, Opera, Klassiek, Concert en jeugdvoorstellingen.
  • De tickets voor een voorstelling of concert schaf je bij het podium zelf aan. Op de verzilverpuntenkaart is te zien of zij Podium Cadeaukaart aan de kassa en/of online accepteren.
  • Bij het besteden van Podium Cadeaukaart heb je altijd het kaartnummer en de veiligheidscode nodig.
  • Behoefte aan inspiratie voor het besteden van je cadeaukaart? Bekijk onze uitgaansagenda.

   

  1. Podium Cadeaukaart Online besteden.
  • Voor het online besteden van de cadeaukaart heb je het kaartnummer en de veiligheidscode nodig. Deze staan op de achterkant van je fysieke cadeaukaart of in de mail van je digitale Podium Cadeaukaart.
  • Bekijk met de verzilverpuntenkaart of je Podium Cadeaukaart bij je gekozen podium online kunt besteden.
  • Op de website van het gekozen podium vul je het kaartnummer en de veiligheidscode vaak pas op het eind van het bestelproces in. Bij het kiezen van je betaalmethode.

   

  1. Podium Cadeaukaart besteden voor een Concert.
  • Bekijk de uitgaansagenda voor inspiratie. Met de genre-filter kan direct gezocht worden naar concerten. Kies bijvoorbeeld jazz/pop, klassiek of opera.
  • Podium Cadeaukaart kan ook worden ingewisseld bij Eventim en De Nationale Theaterkassa.
  • Of bekijk met de verkoop- en verzilverpuntenkaart of jouw podia naar keuze ertussen staat. Mocht dit niet het geval zijn dan vernemen wij het graag! Podium Cadeaukaart sluit continu nieuwe verzilverpunten aan en wij waarderen hierover verzoeken en input (mail je verzoek naar info@podiumcadeaukaart.nl).

   

  1. Podium Cadeaukaart besteden bij Eventim.
   Eventim is een landelijk ticketverkoopkanaal dat onder meer tickets verkoopt voor grote musicalproducties (waaronder Soldaat van Oranje). Eventim accepteert de Podium Cadeaukaart alléén online.

   Online verzilveren bij Eventim:
   Je voert het kaartnummer van je Podium Cadeaukaart volledig aan het einde van het bestelproces op eventim.nl in (niet te verwarren met de Eventim Cadeaubon; deze wordt gevraagd aan het begin van het bestelproces).

   Nadat je bent ingelogd, selecteer je in het scherm 'Betaalmethoden' de optie 'Overige betaalmethoden' (herkenbaar aan het rode logo van Podium Cadeaukaart). Pas als je wordt doorgestuurd naar de betaalpagina voer je het kaartnummer en de pincode in.

   Klik hier om naar de website van Eventim te gaan.
 • Ik kan niet inloggen op mijn persoonlijke account. Wat is er aan de hand?

  Vraag hier een nieuw wachtwoord aan als je wachtwoord niet herkend wordt en je deze bent vergeten.

  Wordt het e-mailadres niet herkend, maar heb je in het verleden wel een kaartnummer onder jouw e-mailadres verzekerd? Dan heb je dit kaartnummer waarschijnlijk vóór februari 2018 via onze website verzekerd. Tot februari 2018 kon er op onze website geen persoonlijk account aangemaakt worden, maar werd de verzekering van een kaartnummer alleen in onze systemen opgeslagen. Sinds februari 2018 is het echter ook mogelijk een eigen account aan te maken waarin je onder meer zelf je registratiegegevens kunt wijzigen.

  Als je dus vóór februari 2018 een kaartnummer hebt verzekerd, adviseren we je alsnog nog een account aan te maken. Klik hier om een account aan te maken. Je hebt hiervoor wel een kaartnummer van één van jouw Podium Cadeaukaarten nodig. Het maakt niet uit of je dit kaartnummer al eerder via onze website verzekerd hebt.

  Mocht je nog steeds problemen hebben met inloggen, neem dan contact met ons op via info@podiumcadeaukaart.nl of 040 - 2901667.

 • Contact met klantenservice Podium Cadeaukaart

  Staat je vraag er niet tussen?

  Stel je vraag aan onze helpdesk via info@podiumcadeaukaart.nl of tel. 040 - 2901667 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur. 

 • Verzendinformatie: kosten, levertijd, bezorging

  Hoe worden online bestelde Podium Cadeaukaart verzonden? Wat zijn de verzendkosten en wat is de levertijd per product? Je leest het allemaal hier

 • Contact

  Staat je vraag niet bij de veelgestelde vragen hieronder? Neem dan contact op met onze klantenservice.

  Op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 - 17.00 uur via tel 040 - 2901667 of per mail via info@podiumcadeaukaart.nl

 • Vragen m.b.t. COVID-19 maatregelingen

  Momenteel is het kantoor van Podium Cadeaukaart vanwege de COVID-19 maatregelen telefonisch niet bereikbaar. De klantenservice blijft bereikbaar maar wij willen u verzoeken om uw vraag eerst op te zoeken tussen de veelgestelde vragenlijst. Zit uw vraag er niet tussen? Dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 en  17.00 uur contact opnemen met onze klantenservice. Dat kan telefonisch via tel. 040 – 2901667 of per mail naar info@podiumcadeaukaart.nl.

  Is uw voorstelling of concert geannuleerd of uitgesteld vanwege de COVID-19 maatregelen?
  Wij begrijpen uw teleurstelling. Maar veiligheid en gezondheid gaan boven alles. De theaters, podia of concertorganisatoren zullen u informeren over de gevolgen van deze annulering of uitstelling. U kunt uw geld terugkrijgen of een nieuwe datum toegewezen krijgen. Vanwege de drukte vragen wij u geduldig te zijn, het kan iets langer duren dan normaal voordat er contact met u wordt opgenomen.

  Heeft u tickets voor een geannuleerde voorstelling of concert (gedeeltelijk) afgerekend met Podium Cadeaukaart? Het theater, podium of de concertorganisator zal contact met u opnemen over de terugbetaling. 

  Heeft u een 3 jaar geldige Podium Cadeaukaart?
  Alle mensen in het bezit van een geldige (op 2 april 2020 nog actieve) Podium Cadeaukaart hebben automatisch 4 extra maanden bij hun huidige geldigheidsduur opgeteld gekregen. Met Podium Cadeaukaart kunt u tickets voor voorstellingen en concerten ver vooruit boeken. Bekijk de uitgaansagenda voor uittips. Loopt u toch tegen problemen aan met de verzilvering van uw Podium Cadeaukaart? Neem voor vragen over het bestelproces contact op met het desbetreffende verzilverpunt. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Dat kan op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur telefonisch via tel. 040 – 2901667 of per mail naar info@podiumcadeaukaart.nl.

  Bent u in het bezit van een (op 19 maart 2020) nog geldige Podium Cadeaukaart met een looptijd van 1 jaar? Podium Cadeaukaart wilt u in deze tijden dan graag tegemoet komen.

  Podium Cadeaukaart heeft alle 1 jaar geldige cadeaukaarten die op 19 maart 2020 nog niet verlopen waren verlengd met 4 extra maanden. Podium Cadeaukaart wil haar kaarthouders op deze manier meer opties bieden en tijd gunnen bij het besteden van de cadeaukaart.

  Controleer de geldigheid en (nieuwe) vervaldatum met onze saldo-checker. Klik hier.  

  Worden bestellingen online (www.podiumcadeaukaart.nl) nog wel verwerkt en geleverd?
  Zeker. Onze bezorging ligt op schema. Bestel op werkdagen vóór 15.00 uur en uw bestelling zal dezelfde dag met de post worden verstuurd. Zo kunt u in deze tijd nog steeds mensen verrassen met een waardevol cadeau om (samen) naar uit te kijken. Podium Cadeaukaart heeft zolang de podia gesloten zijn vanwege de coronacrisis een extra lange geldigheid; 3 jaar en 4 maanden! 

 • Hoe lang is de Podium Cadeaukaart geldig?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig vanaf aankoop.

  Er zijn ook speciale edities van de Podium Cadeaukaart met een geldigheid van één jaar in omloop, maar die worden enkel verstrekt in kerstpakketten of als zakelijk geschenk.

  Alle cadeaukaarten die via deze website worden verkocht zijn drie jaar geldig vanaf aankoop.

  Meer informatie over de speciale edities vind je bij de veelgestelde vragen van 'Ik heb een kaart'.

 • Is verzending wel veilig?

  Verzending is 100% veilig. Tijdens verzending is het saldo op de Podium Cadeaukaart nog niet actief en heeft de kaart dus geen waarde. 72 uur na verzending vervalt de blokkade automatisch en is de cadeaukaart klaar voor gebruik.

 • Wat is de levertijd van mijn bestelling?

  Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld? Dan bieden wij je bestelling dezelfde dag aan de postbezorger aan.

  Standaard wordt je bestelling door PostNL als brievenbuspost verzonden. PostNL levert meestal de volgende dag, van dinsdag tot en met zaterdag. Bij een bestelling van meer dan 2 luxe verpakkingen wordt je bestelling door DPD bezorgd. DPD levert meestal ook meteen de volgende dag, van maandag tot en met vrijdag.

  Een digitale Podium Cadeaukaart ontvang je binnen 60 minuten op het opgegeven e-mailadres.

  SINT & KERST
  Let op! De genoemde leverdatum is altijd een streefdatum. Plaats je bestelling dus op tijd. In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst kan de levertijd toenemen. Meer informatie over de levertijd vind je op de website van PostNL of van DPD.

 • Nemen jullie teveel bestelde Podium Cadeaukaarten retour?

  Wij nemen teveel bestelde kaarten niet retour. Zie ook artikel 4 van onze Algemene Voorwaarden.

 • Kan ik een bestelling ook op factuurbasis middels overschrijving betalen?

  Betalen op factuurbasis middels overschrijving is alleen mogelijk via onze zakelijke site. Na afronding van je bestelling via de zakelijke site ontvang je een e-mail van ons betaalplatform Buckaroo. In deze mail kan je via een internetlink kan aangeven dat je middels overschrijving wilt afrekenen. Je ontvangt vervolgens een nieuwe mail met daarin de benodigde bankgegevens.

 • Wat gebeurt er na aankoop van tickets met het resterende saldo op de Podium Cadeaukaart?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig. Met het resterende saldo kan een nieuwe aankoop worden gedaan in combinatie met bijvoorbeeld een pin- of contante betaling.

 • Hoe veilig is de Podium Cadeaukaart?

  Onze missie is méér mensen van de inspirerende wereld van theater en concert te laten genieten. We zetten daarom veel in het werk om te garanderen dat alleen de kaarthouder het saldo van de cadeaukaart daadwerkelijk kan gebruiken.

  Zo zijn alle kaarttegoeden ondergebracht bij een aparte Stichting Derdengelden, zodat het kaartsaldo onder alle omstandigheden te besteden blijft. En bij onze inwisselpunten worden aan de kassabalie alleen originele versies van de cadeaukaart geaccepteerd. Online worden alleen kaartnummers mét unieke pincodes geaccepteerd. Fraudeurs maken zo weinig kans maken. Wij werken sowieso uitsluitend samen met legale voorverkoopadressen conform de richtlijnen van Weetwaarjekoopt.nl.
  Een cadeaukaart die besteld is via deze website wordt geblokkeerd, zonder kaartsaldo, verzonden. En onze kaartsaldochecker is beveiligd met een Captcha-code, zodat ook hackers geen toegang krijgen tot het saldo.

  Uiteindelijk is de kaarthouder er natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor te zorgen dat de cadeaukaart niet in verkeerde handen komt. En zelfs dan bieden we nog een extra service: indien de kaart vooraf via onze website geregistreerd is, wordt bij diefstal of verlies de oude cadeaukaart geblokkeerd en een nieuwe cadeaukaart met het openstaande saldo toegezonden.