Veelgestelde vragen

 • Verzendinformatie: kosten, levertijd, bezorging

  Hoe worden online bestelde Podium Cadeaukaart verzonden? Wat zijn de verzendkosten en wat is de levertijd per product? U leest het allemaal hier

 • Vragen m.b.t. COVID-19 maatregelingen

  Momenteel is het kantoor van Podium Cadeaukaart vanwege de COVID-19 maatregelen telefonisch niet bereikbaar. De klantenservice blijft bereikbaar maar wij willen u verzoeken om uw vraag eerst op te zoeken tussen de veelgestelde vragenlijst. Zit uw vraag er niet tussen? Dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 en  17.00 uur contact opnemen met onze klantenservice. Dat kan telefonisch via tel. 040 – 2901667 of per mail naar info@podiumcadeaukaart.nl.

  Is uw voorstelling of concert geannuleerd of uitgesteld vanwege de COVID-19 maatregelen?
  Wij begrijpen uw teleurstelling. Maar veiligheid en gezondheid gaan boven alles. De theaters, podia of concertorganisatoren zullen u informeren over de gevolgen van deze annulering of uitstelling. U kunt uw geld terugkrijgen of een nieuwe datum toegewezen krijgen. Vanwege de drukte vragen wij u geduldig te zijn, het kan iets langer duren dan normaal voordat er contact met u wordt opgenomen.

  Heeft u tickets voor een geannuleerde voorstelling of concert (gedeeltelijk) afgerekend met Podium Cadeaukaart? Het theater, podium of de concertorganisator zal contact met u opnemen over de terugbetaling. 

  Heeft u een 3 jaar geldige Podium Cadeaukaart?
  Alle mensen in het bezit van een geldige (op 2 april 2020 nog actieve) Podium Cadeaukaart hebben automatisch 4 extra maanden bij hun huidige geldigheidsduur opgeteld gekregen. Met Podium Cadeaukaart kunt u tickets voor voorstellingen en concerten ver vooruit boeken. Bekijk de uitgaansagenda voor uittips. Loopt u toch tegen problemen aan met de verzilvering van uw Podium Cadeaukaart? Neem voor vragen over het bestelproces contact op met het desbetreffende verzilverpunt. Voor overige vragen kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Dat kan op werkdagen tussen 09.00 – 17.00 uur telefonisch via tel. 040 – 2901667 of per mail naar info@podiumcadeaukaart.nl.

  Bent u in het bezit van een (op 19 maart 2020) nog geldige Podium Cadeaukaart met een looptijd van 1 jaar? Podium Cadeaukaart wilt u in deze tijden dan graag tegemoet komen.

  Podium Cadeaukaart heeft alle 1 jaar geldige cadeaukaarten die op 19 maart 2020 nog niet verlopen waren verlengd met 4 extra maanden. Podium Cadeaukaart wil haar kaarthouders op deze manier meer opties bieden en tijd gunnen bij het besteden van de cadeaukaart.

  Controleer de geldigheid en (nieuwe) vervaldatum met onze saldo-checker. Klik hier.  

 • Wat is een activeringscode? Hoe activeert u een Podium Cadeaukaart.

  Een fysieke Podium Cadeaukaart die online is besteld, wordt geblokkeerd per post verzonden zodat deze veilig aankomt bij de ontvanger. Bestellingen die voor 12 oktober 2020 zijn geplaatst, moeten geactiveerd worden met een activatiecode. Bestellingen die na 12 oktober 2020 zijn geplaatst worden automatisch 72 uur na verzending geactiveerd.

  Heeft u een digitale Podium Cadeaukaart of een Podium Cadeaukaart aangeschaft in de winkel? Dan zijn deze al actief en klaar voor gebruik. Controleer met de saldo-checker of uw Podium Cadeaukaart actief is. Ziet u het kaartsaldo verschijnen bij de saldo-checker van uw Podium Cadeaukaart? Dan is deze actief.

  Is uw kaartsaldo nog niet zichtbaar bij de saldo-checker en heeft u de kaart langer dan drie dagen? Dan heeft u een fysieke Podium Cadeaukaart die online besteld is voor 12 oktober 2020. Hier kan u de kaart activeren.

  Waar vindt u de activatiecode? De activeringscode werd binnen 24 uur na verzending van de Podium Cadeaukaart verstuurd naar het opgegeven e-mailadres. De gever van de cadeaukaart heeft tijdens het bestelproces aangegeven waar de e-mail met activeringscode naar verstuurd moest worden. Heeft u of de gever van de Podium Cadeaukaart niks ontvangen? (*Controleer óók de spam-inbox). Neem dan contact op met onze helpdesk  (op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 - 17.00 uur via info@podiumcadeaukaart.nl of tel. 040 - 2901667). 

 • Wat is een veiligheidscode (pincode)? En waar is deze te vinden?

  De veiligheidscode wordt gevraagd bij besteding van uw cadeaukaart. Online en aan de kassabalie.

  Een veiligheidscode (ook wel pincode genoemd) is een zes-cijfers code en staat vermeld op de achterkant van een fysieke Podium Cadeaukaart onder de grijze kraslaag. Wij raden aan om deze kraslaag niet met metalen voorwerpen weg te krassen, de kans dat de krascode daardoor onleesbaar wordt is groot. Heeft u een digitale Podium Cadeaukaart (e-card) ontvangen, dan vind u de veiligheidscode in de mail.

  Is de veiligheidscode na het krassen toch onleesbaar geworden? Stuur een mailtje aan mail@podiumcadeaukaart.nl met een foto van de complete achterkant van uw cadeaukaart. Let erop dat op de foto de streepjescode goed te zien moet zijn en dat we moeten kunnen zien dat de veiligheidscode niet meer leesbaar is. In reactie hierop mailen wij u de veiligheidscode die bij uw cadeaukaart hoort. We streven ernaar uw bericht binnen twee werkdagen te beantwoorden. Wanneer heb je een veiligheidscode nodig? De veiligheidscode is van belang zodra u de Podium Cadeaukaart wilt besteden. Zowel online als aan de kassabalie bij de Podium Cadeaukaart verzilverpunten zal naast het kaartnummer gevraagd worden naar de veiligheidscode (of pincode).

  Wat is dan precies een activeringscode?
  Een activeringscode activeert het kaartsaldo op fysieke cadeaukaarten die vóór 12 oktober 2020 online zijn besteld en via de post verzonden zijn. Om veiligheidsredenen is dit kaartsaldo niet meteen actief. Lees meer over de activeringscode bij de vraag 'Wat is een activeringscode? Hoe activeert u een Podium Cadeaukaart?'.

 • Hoe lang is de Podium Cadeaukaart geldig?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is drie jaar geldig vanaf aankoop (tenzij expliciet anders vermeld op de cadeaukaart).

 • Waar is de Podium Cadeaukaart inwisselbaar?

  De Podium Cadeaukaart wordt door meer dan 300 podia in Nederland als geldig betaalmiddel geaccepteerd. Dat zijn de meeste theaters, danspodia en concertzalen in Nederland. Voor een volledig overzicht kijkt u hier. De Podium Cadeaukaart is alleen te besteden voor de aankoop van toegangsbewijzen voor de podiumkunsten.

 • Kan ik een bestelling ook op factuurbasis middels overschrijving betalen?

  Dat is mogelijk, maar alleen voor onze zakelijke klanten. Aan het einde van het bestelproces kiest u op ons Buckaroo betaalplatform hoe u wenst af te rekenen. Dat kan middels iDeal, creditcard of overschrijving. Wilt u afrekenen op factuurbasis dan selecteert u 'Overschrijven'. U ontvangt vervolgens een factuur met alle betaalgegevens op uw e-mailadres of u kunt de factuur meteen downloaden. De bestelling wordt uiterlijk binnen 5 werkdagen verzonden na ontvangst van de betaling.

 • Wat is de levertijd van mijn bestelling?

  Zakelijke bestellingen worden binnen vijf werkdagen na ontvangst van het factuurbedrag geleverd (vaak sneller). Bij bestellingen vanaf 400 fotokaarten stellen we de leverdatum in overleg vast. U kunt vooraf contact met ons opnemen of wij nemen na het plaatsen van een grote bestelling contact met u op.

 • Is verzending wel veilig?

  Verzending is 100% veilig. Tijdens verzending is het saldo op de Podium Cadeaukaart nog niet actief en heeft de kaart dus geen waarde. Lees de brief die wij met de bestelling meesturen goed door.

 • Hoe veilig is het saldo op mijn Podium Cadeaukaart?

  De missie van Podium Cadeaukaart is méér mensen van de inspirerende wereld van theater en concert te laten genieten. We zetten daarom veel in het werk om te garanderen dat alleen de kaarthouder het kaartsaldo van de cadeaukaart daadwerkelijk kan gebruiken.

  Zo zijn alle kaarttegoeden ondergebracht bij een aparte Stichting Derdengelden, zodat het kaartsaldo onder alle omstandigheden te besteden blijft. En bij onze inwisselpunten worden aan de kassabalie alleen originele versies van de cadeaukaart geaccepteerd. Online worden alleen kaartnummers mét unieke veiligheidscodes (pincodes) geaccepteerd. Fraudeurs maken zo weinig kans. Wij werken daarnaast uitsluitend samen met legale voorverkoopadressen conform de richtlijnen van Weetwaarjekoopt.nl.
  Een cadeaukaart die besteld is via deze website krijgt pas een actief kaartsaldo na 72 uur (heeft u de order niet binnen 72 uur ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice). En onze kaartsaldochecker is beveiligd met een Captcha-code, zodat ook hackers geen toegang krijgen tot het saldo.

  Uiteindelijk is de kaarthouder er natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor te zorgen dat de cadeaukaart niet in verkeerde handen komt. En zelfs dan bieden we nog een extra service: indien de cadeaukaart vooraf via onze website geregistreerd is, wordt bij diefstal of verlies de oude cadeaukaart geblokkeerd en een nieuwe cadeaukaart met het openstaande saldo toegezonden.

 • Moet ik elke Podium Cadeaukaart van mijn zakelijke bestelling apart activeren?

  Fysieke cadeaukaarten online besteld na 12 oktober 2020 worden geblokkeerd verzonden met de post. Na 72 uur vervalt deze blokkade. Indien uw order binnen 72 uur niet aankomt kunt u contact opnemen met de klantenservice. Kijk bij 'contact' voor de contactgegevens van de klantenservice.

  Cadeaukaarten voor 12 oktober 2020 kunt u activeren met uw activeringscode. Heeft u meerdere cadeaukaarten in één bestelling? Apart activeren van elke kaart is niet nodig. U heeft van ons per e-mail een code ontvangen om de gehele bestelling na bezorging in een keer te activeren.

 • Ik heb een Podium Cadeaukaart per post ontvangen maar nog geen activatiecode ontvangen. Wat is er aan de hand?

  Op de brief meegeleverd bij de Podium Cadeaukaart staat een datum. Is dit een datum na 12 oktober 2020? Dan is er niks aan de hand. Uw Podium Cadeuakaart is na 72 uur actief.

  Heeft u een bestelling die voor 12 oktober 2020 is geplaatst? Deze moet geactiveerd worden met een activatiecode. De e-mail met de activatiecode wordt binnen 24 uur na bezorging van de Podium Cadeaukaart verzonden aan het opgegeven e-mailadres. De gever van de kaart heeft tijdens het bestelproces aangegeven waar de e-mail naar verstuurd moest worden. De gever moet u dus kunnen zeggen waar de activatiecode naar toe gemaild is. Het kan zijn dat de e-mail in uw spamfilter terecht is gekomen. Is de code niet te achterhalen, neem dan contact op met onze helpdesk.

 • Het lukt me niet mijn Podium Cadeaukaarten te activeren. Wat is er aan de hand?

  Bekijk hier wat het saldo op de kaart is. Krijg je het saldo te zien, dan zijn de kaarten al actief. Krijg je de melding ‘Kaart is geblokkeerd’, neem dan contact op met onze helpdesk. Zij helpen je graag verder.

 • Nemen jullie teveel bestelde Podium Cadeaukaarten retour?

  Wij nemen teveel bestelde kaarten niet retour. Zie ook artikel 4 van onze Algemene Voorwaarden.

 • Wat gebeurt er met het kaartsaldo dat ik overhoud nadat ik met Podium Cadeaukaart heb betaald?

  Het rest-kaartsaldo op de Podium Cadeaukaart blijft beschikbaar zolang de Podium Cadeaukaart geldig is (controleer de geldigheidsduur en vervaldatum met de saldo-checker).

  Met het rest-kaartsaldo kun je een volgende aankoop doen. Zo nodig kun je bijbetalen met andere betaalmiddelen, bijvoorbeeld iDEAL of pin.

 • Contact klantenservice Podium Cadeaukaart

  Staat het antwoord er niet tussen?
  Vul ons contactformulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Wilt u liever onze klantenservice telefonisch spreken? Dat kan.
  Onze klantenservice is op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur bereikbaar via tel. 040 - 2901667