Hoe werkt het?

Veelgestelde vragen

 • Hoe lang is de Podium Cadeaukaart geldig?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is onbeperkt geldig.

  Er zijn ook speciale edities van de Podium Cadeaukaart met een geldigheid van één jaar in omloop, maar die worden enkel verstrekt in kerstpakketten of als zakelijk geschenk. Alle versies die in de winkel of via deze website zijn aangeschaft, zijn altijd onbeperkt geldig.

  Meer informatie over de speciale edities vind je bij de veelgestelde vragen van 'Ik heb een kaart'.

 • Is verzending wel veilig?

  Verzending is 100% veilig. Tijdens verzending is het saldo op de Podium Cadeaukaart nog niet actief en heeft de kaart dus geen waarde. De ontvanger moet de kaart voor gebruik eerst activeren met een unieke activatiecode. Deze code versturen wij op de geplande afleverdatum per e-mail.

 • Wat is de levertijd van mijn bestelling?

  Op werkdagen vóór 15:00 uur besteld? Dan bieden wij je bestelling dezelfde dag aan de postbezorger aan.

  Standaard wordt je bestelling door PostNL als brievenbuspost verzonden. PostNL levert de volgende dag, van dinsdag tot en met zaterdag. Bij een bestelling van meer dan 2 luxe verpakkingen wordt je bestelling door DPD bezorgd. DPD levert de volgende dag, van maandag tot en met vrijdag.
   

  Een digitale Podium Cadeaukaart ontvang je binnen 60 minuten op het opgegeven e-mailadres.

  SINT & KERST
  Let op! De genoemde leverdatum is altijd een streefdatum. Plaats je bestelling dus op tijd. In de aanloop naar Sinterklaas en Kerst kan de levertijd toenemen. Meer informatie over de levertijd vind je op de website van PostNL of van DPD.

 • Nemen jullie teveel bestelde Podium Cadeaukaarten retour?

  Wij nemen teveel bestelde kaarten niet retour. Zie ook artikel 4 van onze Algemene Voorwaarden.

 • Kan ik een bestelling ook op factuurbasis middels overschrijving betalen?

  Betalen op factuurbasis middels overschrijving is alleen mogelijk via onze zakelijke site. Na afronding van je bestelling via de zakelijke site ontvang je een e-mail van ons betaalplatform Buckaroo. In deze mail kan je via een internetlink kan aangeven dat je middels overschrijving wilt afrekenen. Je ontvangt vervolgens een nieuwe mail met daarin de benodigde bankgegevens.

 • Wat gebeurt er na aankoop van tickets met het resterende saldo op de Podium Cadeaukaart?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is onbeperkt geldig. Met het resterende saldo kan een nieuwe aankoop worden gedaan in combinatie met bijvoorbeeld een pin- of contante betaling.

 • Hoe veilig is de Podium Cadeaukaart?

  Onze missie is méér mensen van de inspirerende wereld van theater en concert te laten genieten. We zetten daarom veel in het werk om te garanderen dat alleen de kaarthouder het saldo van de cadeaukaart daadwerkelijk kan gebruiken.

  Zo zijn alle kaarttegoeden ondergebracht bij een aparte Stichting Derdengelden, zodat het kaartsaldo onder alle omstandigheden te besteden blijft. En bij onze inwisselpunten worden aan de kassabalie alleen originele versies van de cadeaukaart geaccepteerd. Online worden alleen kaartnummers mét unieke pincodes geaccepteerd. Fraudeurs maken zo weinig kans maken. Wij werken sowieso uitsluitend samen met legale voorverkoopadressen conform de richtlijnen van Weetwaarjekoopt.nl.
  Een cadeaukaart die besteld is via deze website wordt pas actief nadat de cadeaukaart werkelijk ontvangen is en geactiveerd is met een unieke activatiecode. En onze kaartsaldochecker is beveiligd met een Captcha-code, zodat ook hackers geen toegang krijgen tot het saldo.

  Uiteindelijk is de kaarthouder er natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor te zorgen dat de cadeaukaart niet in verkeerde handen komt. En zelfs dan bieden we nog een extra service: indien de kaart vooraf via onze website geregistreerd is, wordt bij diefstal of verlies de oude cadeaukaart geblokkeerd en een nieuwe cadeaukaart met het openstaande saldo toegezonden.

 • Ik wil online betalen met mijn Podium Cadeaukaart en er wordt gevraagd naar mijn veiligheidscode of pincode. Waar vind ik die?

  De zes-cijferige veiligheidscode (ook wel pincode genoemd) staat vermeld op de achterkant van je Podium Cadeaukaart onder de grijze kraslaag. Heb je een digitale Podium Cadeaukaart (e-card) ontvangen, dan vind je de veiligheidscode in de mail.

 • Ik heb een Podium Cadeaukaart cadeau gekregen maar nog geen activatiecode ontvangen. Wat is er aan de hand?

  De e-mail met de activatiecode wordt binnen 24 uur na bezorging van de Podium Cadeaukaart verzonden aan het opgegeven e-mailadres. De gever van de kaart heeft tijdens het bestelproces aangegeven waar de e-mail naar verstuurd moest worden. De gever moet je dus kunnen zeggen waar de activatiecode naar toe gemaild is. Het kan zijn dat de e-mail in je spamfilter terecht is gekomen. Is de code niet te achterhalen, neem dan contact op met onze helpdesk.

 • Het lukt me niet mijn Podium Cadeaukaart te activeren. Wat is er aan de hand?

  Mogelijk heeft degene die je de Podium Cadeaukaart cadeau heeft gedaan, de kaart al voor jou geactiveerd. Bekijk hier wat het saldo op de kaart is. Krijg je het saldo te zien, dan is de kaart al actief. Krijg je de melding ‘Kaart is geblokkeerd’, neem dan contact op met onze helpdesk.

 • Mijn kaartnummer is geregistreerd, maar ik kan niet inloggen of een persoonlijk account aanmaken. Wat is er aan de hand?

  Als je kaartnummer is geregistreerd laten we uit veiligheidsoverwegingen de geregistreerde gegevens niet zien zolang je niet bent ingelogd.

  Wil je je registratiegegevens wijzigen?
  Indien je dit kaartnummer ná 12 februari 2018 hebt geregistreerd, kan je de gegevens in jouw persoonlijke account zelf wijzigen. Log hier in.Heb je dit kaartnummer vóór 12 februari 2018 geregistreerd, dan is het op dit moment helaas niet mogelijk om met dit kaartnummer een persoonlijk account aan te maken. Dit zal medio maart 2018 wel mogelijk zijn. Mocht je je registratiegegevens willen wijzigen, neem dan contact met ons op via info@podiumcadeaukaart.nl of 040 - 2901667 en geef de gewijzigde gegevens aan ons door. Heb je een ander kaartnummer, dan kan je daar wel een nieuw account mee aanmaken.

 • Ik wil mijn Podium Cadeaukaart besteden. Hoe werkt dat?

  De Podium Cadeaukaart is bij meer dan 290 podia (en alle Primera winkels) in Nederland inwisselbaar voor toegangsbewijzen voor uiteenlopende podiumkunsten. Kijk hier voor alle verzilverpunten of kijk in onze uitgaansagenda voor meer tips. Hier zie je bovendien of de Podium Cadeaukaart alleen inwisselbaar is aan de kassa of ook via de website van het podium van jouw keus.

  Verzilver je de cadeaukaart aan een kassabalie, dan dien je de originele fysieke kaart te overhandigen. Van een digitale Podium Cadeaukaart mag je een uitgeprinte versie van je e-card of de e-mail op je telefoon tonen. Je moet altijd zowel een kaartnummer als een pincode kunnen tonen. Beide staan op de fysieke kaart en in de e-card vermeld. Foto’s van een cadeaukaart of opgeslagen barcodes in een app worden niet geaccepteerd!

  Indien je de cadeaukaart online inwisselt, dien je naast de streepjescode ook altijd de veiligheidscode in te voeren. De zes-cijferige veiligheidscode (ook wel pincode genoemd) staat vermeld op de achterkant van je Podium Cadeaukaart onder de grijze kraslaag of in de e-card.

 • Ik wil mijn Podium Cadeaukaart verzilveren bij Eventim. Hoe werkt dat?

  Eventim is een landelijke ticketverkoopkanaal dat onder meer tickets verkoopt voor grote musicalproducties (waaronder Soldaat van Oranje). Eventim accepteert de Podium Cadeaukaart alléén online of bij alle Primera winkels (informeer bij de Primera winkel voor het beschikbare ticketaanbod). Eventim accepteert de Podium Cadeaukaart niet telefonisch.

  Online verzilveren:
  Je voert het kaartnummer van je Podium Cadeaukaart volledig aan het einde van het bestelproces op eventim.nl in (niet te verwarren met de Eventim Cadeaubon; deze wordt gevraagd aan het begin van het bestelproces).
  Nadat je bent ingelogd, selecteer je in het scherm 'Betaalmethoden' de optie 'Overige betaalmethoden' (herkenbaar aan het rode logo van Podium Cadeaukaart). Pas als je wordt doorgestuurd naar de betaalpagina voer je het kaartnummer en de pincode in.

 • Hoe lang is de Podium Cadeaukaart geldig?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is onbeperkt geldig.

  Er zijn ook speciale edities van de Podium Cadeaukaart met een geldigheid van één jaar. De geldigheidsduur staat expliciet op deze edities vermeld. Deze versies worden uitsluitend als zakelijke relatiegeschenken en in ecard-formaat uitgegeven. Kijk ook bij de vraag hieronder voor meer informatie.

 • Mijn Podium Cadeaukaart is één jaar geldig. Hoe kan dat?

  Waarschijnlijk heb je deze Podium Cadeaukaart als cadeau geselecteerd in een kerstpakket of in een spaarprogramma. Op deze speciale editie van de Podium Cadeaukaart staat inderdaad expliciet vermeld dat deze een geldigheid heeft van 1 jaar.

  Wij hebben ten doel zo veel mogelijk mensen in aanraking brengen met de inspirerende wereld van theater en concert. Dus óók alle mensen die jaarlijks een kerstpakket ontvangen. Maar om in deze kerstpakketten opgenomen te kunnen worden moeten we helaas wat inleveren op de geldigheidsduur.

  Deze speciale editie is dus niet onbeperkt geldig, maar bied je alsnog een jaar lang de tijd te kiezen uit meer dan 30.000 voorstellingen en concerten die je ook met deze speciale editie kunt bezoeken.

 • Wat gebeurt er bij verlies of diefstal van mijn Podium Cadeaukaart?

  Indien je je Podium Cadeaukaart vooraf hebt geregistreerd, ontvang je een nieuw exemplaar bij diefstal of verlies. Registreer je kaart hier gratis. Zo is je kaart verzekerd tegen diefstal of verlies.

  Is je geregistreerde Podium Cadeaukaart gestolen of zoekgeraakt? Neem contact op met de klantenservice. Zij zullen een controle doen op je persoonsgegevens en wanneer van toepassing een nieuwe kaart toesturen.

 • Accepteert Paradiso mijn Podium Cadeaukaart?

  De Podium Cadeaukaart wordt niet geaccepteerd aan de kassa of via de website van Paradiso. Tickets voor Paradiso worden echter verkocht via Ticketmaster en tickets van Ticketmaster zijn met een Podium Cadeaukaart wél aan te schaffen bij één van de 480 Primera winkels in het land. Zo kan je je Podium Cadeaukaart toch besteden aan tickets voor Paradiso (of aan tickets van andere evenementen georganiseerd door Ticketmaster. Let op, evenementen georganiseerd door Mojo zijn niet via de Primera winkels te koop).

 • Wat gebeurt er met het kaartsaldo dat ik overhoud nadat ik met de Podium Cadeaukaart heb betaald?

  Het saldo op de Podium Cadeaukaart is onbeperkt geldig (tenzij anders vemeld). Dat geldt ook voor het restsaldo. Hiermee kan je een volgende aankoop doen. Zo nodig kun je bijbetalen met andere betaalmiddelen, bijvoorbeeld iDEAL of pin.

 • Hoe veilig is het saldo op mijn Podium Cadeaukaart?

  Onze missie is méér mensen van de inspirerende wereld van theater en concert te laten genieten. We zetten daarom veel in het werk om te garanderen dat alleen de kaarthouder het saldo van de cadeaukaart daadwerkelijk kan gebruiken.

  Zo zijn alle kaarttegoeden ondergebracht bij een aparte Stichting Derdengelden, zodat het kaartsaldo onder alle omstandigheden te besteden blijft. En bij onze inwisselpunten worden aan de kassabalie alleen originele versies van de cadeaukaart geaccepteerd. Online worden alleen kaartnummers mét unieke pincodes geaccepteerd. Fraudeurs maken zo weinig kans maken. Wij werken sowieso uitsluitend samen met legale voorverkoopadressen conform de richtlijnen van Weetwaarjekoopt.nl.
  Een cadeaukaart die besteld is via deze website wordt pas actief nadat de cadeaukaart werkelijk ontvangen is en geactiveerd is met een unieke activatiecode. En onze kaartsaldochecker is beveiligd met een Captcha-code, zodat ook hackers geen toegang krijgen tot het saldo.

  Uiteindelijk is de kaarthouder er natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor te zorgen dat de cadeaukaart niet in verkeerde handen komt. En zelfs dan bieden we nog een extra service: indien de kaart vooraf via onze website geregistreerd is, wordt bij diefstal of verlies de oude cadeaukaart geblokkeerd en een nieuwe cadeaukaart met het openstaande saldo toegezonden.