Het Concertgebouworkest

Bezoek een klassiek concert bij het Concertgebouworkest voor een onvergetelijke avond uit! Bekijk onze complete concertagenda op www.concertgebouworkest.nl.

Het Koninklijk Concertgebouworkest behoort al 130 jaar tot de absolute wereldtop. Critici roemen telkens weer de orkestklank, die uit duizenden herkenbaar is. De strijkers klinken ‘fluwelig’, het koper heeft een ‘gouden’ klank, het timbre van de houtblazers is heel persoonlijk en de slagwerkers uit Amsterdam hebben wereldfaam opgebouwd. Hierbij speelt de bijzondere akoestiek van Het Concertgebouw, gebouwd naar een ontwerp van de architect A.L. van Gendt, een belangrijke rol. Maar niet elk orkest klinkt in de Grote Zaal als het Concertgebouworkest. Belangrijk is ook de invloed van de chef-dirigenten, waarvan er sinds de oprichting van het orkest in 1888 slechts zeven zijn geweest.

Het Concertgebouworkest wordt geroemd om uitvoeringen van het werk van Mahler en Bruckner en om zijn bijzondere langlopende concerttradities als de Passieuitvoering en de Kerstmatinee. In de vernieuwende serie Horizon wordt nieuwe opdrachtcomposities en twintigste-eeuwse muziek geprogrammeerd rond een telkens wisselend thema in samenwerking met diverse culturele partners. 

Wie verras jij met een bijzondere avond uit naar Het Concertgebouworkest? 

Deze speciale editie van Podium Cadeaukaart is net zoals de standaard Podium Cadeaukaart vanaf aankoop drie jaar geldig en kan in één keer of in delen worden besteed.

Op werkdagen vóór 15.00 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.

© Renske Vrolijk