EEN HEERLIJKE ZOMER

(NA)ZOMER TIPS: THETAER & CONCERT

De 23 leukste culturele tips voor de (na)zomer van 2022!

De theaters in Nederland vieren volop de zomer met o.a. culturele festivals, openluchttheater en tuinconcerten. Bekijk wat bij jou in de buurt is, reis af naar een bijzondere locatie of ontdek een nieuwe stad. De leukste theater en concerttips voor deze zomer én nazomer hebben wij voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder.

Wil je een vriend(in), familielid of collega verrassen met een cultureel cadeau? Een avondje uit naar Theater en Concert? De Podium Cadeaukaart is dan precies wat je zoekt. Inwisselbaar bij 300+ podia door héél Nederland en met keuze uit 30.000 voorstellingen en concerten per jaar.

Extra leuk: met onze cadeaukaart steun je de theaters in Nederland, onze cadeaukaart is namelijk non-profit en aangesloten bij Keurmerk Cadeaukaarten.

Bestel hier »
Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

1) Theaterfestival Boulevard: Theater aan de Parade in 's-Hertogenbosch

Wanneer: 4 t/m 14 augustus

Wie aan Den Bosch in augustus denkt, denkt natuurlijk aan Festival Boulevard. Van 4 t/m 14 augustus presenteren zij op verschillende locaties door de hele stad theater, dans, muziek en andere kunstvormen. Net als afgelopen jaar is het festivalhart in het Zuiderpark, maar er is goed nieuws! Het BLVRD Theater keert terug naar de Parade! Hier worden de lange, zwoele zomeravonden muzikaal en feestelijk afgesloten.

Lees hier meer.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

2) Zomertheater: Theater De Kring in Roosendaal

Wanneer: juli & augustus 2022

Deze zomer zie je de leukste voorstellingen in de gloednieuwe tuin bij De Kring en het Tongerlohuys! Met een drankje en een hapje swing je op de muzikale Lazy Sunday, beleef je gierend de zaterdag Comedy Night of geniet je met de kids op woensdag van de leukste familievoorstellingen.

En nog leuker is… Het is GRATIS! Je betaalt alleen maar € 3 reserveringskosten en krijgt hier een consumptie bij. Je kiest een van de stoelen in de tuin en… genieten maar! Zo kun je nog eens leuk met het gezin of met je vrienden op stap!

Na afloop van de voorstelling borrel je lekker na. In het Zomertheater in de tuin van De Kring is elke avond anders!

Lees hier meer.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

3) Zomer op 't plein: TAQA Theater de Vest in Alkmaar

Wanneer: vanaf 24 juni 7 aug.

Vanaf 24 juni is het weer Zomer op het Plein! Elk weekend programmeert De Vest gratis optredens op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Kom op zomerse vrijdag- en zaterdagavonden sprankelende shows en artiesten bewonderen en beleef schitterende concerten op de zondagmiddagen

Klik hier voor meer informatie.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

4) Zomer op ’t plein: Kennemer Theater in Beverwijk

Wanneer: 25 juli & 1, 8 en 15 augustus.

Muziek, Dans, Drinken en Hapjes. Dit jaar biedt het Zomer op 't plein een reis rond de wereld aan. Elke maandag wordt men verrast met workshops van dans tot creatief en als afsluiting een lezing. Het Zomer op ’t plein is speciaal gericht op 55plussers.

Lees hier meer.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

5) Falsettos: DeLamar in Amsterdam

Wanneer: tot 13 aug.

De met Tony Awards bekroonde musical Falsettos vertelt het verhaal van een joodse ‘modern family’ in het New York van begin jaren 80. Marvin leeft onder één dak met zijn ex-vrouw Trina, zijn zoon Jason én zijn nieuwe vriend Whizzer. Marvin is namelijk als homo uit de kast gekomen, maar bij zijn gezin gebleven. Deze bijzondere gezinssamenstelling leidt tot allerlei pijnlijke en komische confrontaties. Als de nieuwe vriend van Marvins ex-vrouw ook nog bij hen intrekt, loopt de situatie helemaal uit de hand. Door dit alles besluit Marvins zoon Jason dat hij zijn 13e verjaardag, zijn bar mitswa, niet meer wil vieren. Maar dan krijgt Whizzer een vreemde ziekte, die vooral homoseksuele mannen lijkt te treffen. En zo krijgt de viering van Jasons volwassenwording een onverwachte wending…

Met o.a. William Spaaij , Danique Graanoogst, Rosalie de Jong, Ad Knippels, Job Greuter.

Voor meer informatie, speeldata en tickets: klik hier.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

6) Verdriet van de Zuiderzee: Orkater en De Lawei, Zuiderzee

Wanneer: van 10 aug. t/m 11 sept.

Deze voorspelling speelt zich af op een bijzondere locatie: aan het IJsselmeer.

Een muzikale theatervoorstelling van Geert Lageveen, aan de Oudemirdumerklif, met weids uitzicht over het IJsselmeer: het water dat alles nog weet...

Het Verdriet van de Zuiderzee is een productie van Orkater (Theatermakers uit Amsterdam) en Schouwburg De Lawei in samenwerking met Natuurmonumenten en Kunstkring Gaasterland.

Maak je middag of avond compleet met een Van Zout naar Zoet diner!

Voor meer informatie, klik hier.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

7) Openluchtconcert in Slottuin Zeist & Muziek bij TivoliVredenburg

Wanneer: 10 t/m 13 aug.

Poppodium de Peppel, TivoliVredenburg en Slot Zeist organiseren deze zomer een aantal openluchtconcerten in de prachtige tuin van Slot Zeist. Van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 augustus 2022 staan verschillende acts in het Slottuintheater. Op deze unieke locatie met zittribune in de tuin met uitzicht op Slot Zeist beloven het bijzondere avonden te worden.

Voor Lucky Fonz III op 11 aug. en Jett Rebel op 12 aug zijn nog kaarten beschikbaar. Lees hier meer informatie over de openluchtconcerten in Slotuin Zeist (2022). 

Er is nog veel meer muziek in TivoliVredenburg:

Vunzige Deuntjes (29 juli)
Singlefeestje (5 aug)
Stille Disco XL (12 aug)
Fiesta Macumba (13 aug.
)

Treetop Festival (13 aug). Hoog in de stedelijke boomtoppen van TivoliVredenburg pluk je op zaterdag 13 augustus de meest diverse indie-vruchten tijdens Treetop Festival. Van internationale songwriters tot indie-pop en post-punk van eigen bodem; het is allemaal te vinden in de Cloud Nine, Club Nine en op Plein 6.

Festival Oude Muziek strijkt van 26 augustus tot en met 4 september neer in TivoliVredenburg. Met het ogenschijnlijk frivole thema van deze editie, Galanterie, verkennen we de verfijning van de achttiende-eeuwse rococo. 

Voor meer informatie over de concerten en muziekfestivals bij TivoliVredenburg, klik hier.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

8) De Freul: Steengroevetheater | De Storm in Winterswijk

Wanneer: 9 t/m 13 aug.

Filmische Rock Musical over het turbulente leven en de tragische dood van Judith van Dorth in Het Steengroevetheater. De Nederlandse Freule die zo’n grote mond had dat ze de doodstraf kreeg. Haar leven was als een verwarde koortsdroom. Een aaneenschakeling van bizarre geweldsuitspattingen, perverse loyaliteit, overspannen familiebanden en ongepaste seks.

Maak je avond compleet en geniet van een heerlijk diner op een wel heel bijzondere locatie. U bent van harte welkom bij het pop-up restaurant in Het Steengroevetheater.

Voor meer informatie, klik hier.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

9) Zomerfestival: vanBeresteyn in Veendam

Wanneer: van 22 t/m 28 aug.

Een heerlijke week met veel muziek, lezingen, workshops, een quiz en veel meer. Dit alles is GRATIS toegankelijk. Dus loop vooral binnen want er zijn de hele dag door activiteiten, veelal in de foyer.

Klik hier voor meer informatie.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

10) Nederlands Symfonie Project: Hanzehof Theater in Zutphen

Wanneer: 27 aug.

Deze zomer bestaat het Nederland Symfonie Project 10 jaar en daarom brengt het Nederlands Symfonie Project een feestelijk programma ten gehore. Bij het horen van Respighi’s Pini di Roma is dat meteen duidelijk: dit kleurrijke werk geïnspireerd op de dennen van Rome is een en al pracht en praal en geeft de luisteraar het gevoel zich zelf in de bruisende Italiaanse hoofdstad te bevinden.

Voor meer informatie, klik hier.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

11) World Food & Film Festival: Stadstheater Zoetermeer in Zoetermeer

Wanneer: 27 aug.

Op zaterdag 27 augustus vindt de derde editie van het World Food & Film Festival plaats. Een festival waar multicultureel Zoetermeer met elkaar verbonden wordt door muziek en lekker eten. Hoewel ieder land zijn eigen eet en muziekcultuur kent, is er voor iedere cultuur een gemeenschappelijke deler en dat is het sociale aspect. Muziek en samen eten zorgt voor mooie ontmoetingen en verbindt mensen. 

Het festival is gratis toegankelijk m.u.v. de film en de kookworkshop, reserveren is niet nodig. Een ticket voor de film en kookworkshop dien je wel vooraf te reserveren.

Lees hier meer over het festival. 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

12) Popelucht (openluchtfestival): De Nobelaer in Etten-Leur

Wanneer: 27 & 28 aug.

Popelucht is hét gratis openluchtfestival dat jaarlijks plaatsvindt in het laatste weekend van augustus in het Oderkerkpark. Dit jaar vindt de 35ste editie plaats op zaterdag 27 en zondag 28 augustus.

Voor meer informatie, tickets, en line-up: klik hier.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

13) Zomerslotconcert: het Concertgebouw in Amsterdam

Wanneer: 31 aug.

Zomer SlotConcert: Crime and Passion from Carmen to The Godfather. Deze muziekzomer wordt meeslepend afgesloten door de Bochumer Sinfoniker. De energieke jonge dirigent Tung-Chieh Chuang kiest gepassioneerde werken van Tsjaikovski tot Nino Rota. Filmisch en warmbloedig, met hoofdrollen voor fagottist Bram van Sambeek en contrabassist Rick Stotijn. De presentatie is in handen van Gregor Bak.

Klik hier voor meer informatie.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

14) Wageningse Cultuurzomer

Wanneer: 1 t/m 28 augustus.

Dit jaar vind de derde editie plaats van de Wageningse Cultuurzomer. Het festival vindt plaats van 1 t/m 28 augustus. Vier weken met prachtige (openlucht) concerten, theatervoorstellingen, spectaculaire buitenfilms, beroepskunstenaars exposities, een letterenprogramma, optredens van dichters en straatmuzikanten in de stad en de jaarlijkse kunstmarkt in Franse sferen “Montmartre aan de Rijn”. Voor alle leeftijden zijn er theater, literaire en comedy workshops. De KinderCultuurzomer biedt een uitgebreid programma van events en workshops, speciaal voor kinderen en jeugd.

Een zeer groot deel van de evenementen zijn gratis toegankelijk.
Kom genieten van cultuur in de sfeervolle en bruisende stad Wageningen!

Klik hier voor meer informatie. 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

15) Maduro: Amare in Den Haag

Wanneer: 1 t/m 7 september

Maduro is een nieuwe opera over een verboden liefde, verzet en verraad, in tijden van oorlog én het ontstaan van Madurodam. Deze stadsopera vertelt het verhaal van de jonge oorlogsheld George Maduro, zijn leven, zijn ongelukkige liefde, zijn heldendom en zijn tragische dood, verweven met het verhaal over het ontstaan van Madurodam: het vrolijke monument waarmee we hem nog altijd herdenken.

Pieter van de Waterbeemd schreef het libretto en componist Bob Zimmerman de muziek. Maduro is een samenwerking van Amare, het Residentie Orkest, De Dutch Don't Dance Division i.s.m. Kwekers in de kunst en Rabarber. Bij Maduro zijn meer dan 100 zangers uit Den Haag en omstreken betrokken, naast professionele musici en solisten.

Lees hier meer informatie. 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

16) Comedy & Club Classique by Candlelight: Het Park in Hoorn

Wanneer: 2 sept.

Prachtig uitzicht over het Hoornse Hop, de ondergaande zon en het geflikker van honderden kaarsjes…

Dat is de setting voor Het Park’s eerste echte ‘Candlelight Open Air’: het populaire openlucht concept overgewaaid uit de Randstad. Waarbij Céline Schrama (winnaar Leids Cabaret Festival 2022) zorg draagt voor de lachspieren en het steengoede klassieke ensemble Club Classique een medley speelt zoals u nog nooit gehoord heeft. ‘Comedy & Club Classique by Candlelight’ is een unieke theaterervaring onder de blote hemel. Dé manier om de zomer af te sluiten en het nieuwe culturele seizoen in West-Friesland in te luiden.

Lees hier meer informatie.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

17) Stadsfestival in Zwolle van o.a. Zwolse Theaters

Wanneer: 2 t/m 4 sept.

Het Stadsfestival is een driedaags cultureel festival vol theater, muziek, kunst, dans en film verspreid over verschillende locaties in de binnenstad van Zwolle. Het festival is een unieke samenwerking tussen culturele organisaties Museum de Fundatie, Zwolse theaters, Hedon, Het Academiehuis, Stadkamer, ANNO museum in de maak en het Fraterhuis.

Voor meer informatie, klik hier.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

18) Zomeravondconcert: Pijper en Mahler. Rotterdams Philharmonisch Orkest: deDoelen Rotterdam

Wanneer: 2 sept.

Twee hemelbestormende symfonieën die elkaar naar de kroon steken in orkestrale overvloed.

‘De hele zaal bleef in één beklemming,’ schreef Pijper na een uitvoering van zijn Tweede symfonie. ‘Alles werkte, als een bankschroef.’ Toch raakte zijn magnum opus al snel in de vergetelheid: de 112 benodigde musici – nog meer dan in Mahlers Eerste – wist geen orkest op de been te brengen. Nu, 101 jaar na voltooiing, beleeft de symfonie haar wedergeboorte op volle sterkte. Concertbezoekers, zet u schrap.

Lees hier meer informatie. 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

19) The Bentleys & The Bendellas: Theater aan de Noordkade, Blauwe Kei in Veghel

Wanneer: 2 sept.

The Bentleys & The Bendellas – The Ladies of the 50’s & 60’s. The Bentleys: vijf podiumbeesten, strak in het pak, met authentieke instrumenten en verbluffende samenzang. De mannen spelen swingende hits uit de 50’s & 60’s met de sound van toen en de attitude van nu. Bijgestaan door The Bendellas, drie fantastisch dansende zangeressen, laten zij zien dat de opkomende jeugdcultuur ook veel betekende voor de rol van meisjes en vrouwen.

Met muziek van onder andere Ray Charles, Elvis Presley, The Doors, The Rolling Stones, The Beatles • Chubby Checker, Diana Ross & The Supremes, Dusty Springfield en The Ronettes.

Meer informatie, klik hier.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

20) De Leidse Hofjes Concerten 2022: de Leidse Schouwburg Stadsgehoorzaal

Wanneer: 3 en 4 sept.

Een niet te missen traditie keert terug naar het centrum van Leiden. Dit jaar geniet u weer van de Leidse Hofjesconcerten zoals u dat traditiegetrouw gewend bent. Live op de prachtigste locaties in de binnenstad. Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 bezoekt u meer dan 30 locaties, waarvan zo’n 25 van de verscholen historische hofjes die Leiden rijk is, voor ruim 150 concerten in allerlei muziekstijlen. In een intieme setting geniet u van klassiek tot pop en van wereldmuziek tot jazz en muziek speciaal voor kinderen, onderverdeeld in vier nieuwe themalijnen. Trakteer uzelf en de muziekliefhebbers in uw omgeving op deze unieke ervaring! Bezoek de Leidse Hofjesconcerten 2022.

Lees hier meer informatie. 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

21) Peuterfestival 2022 GEEL: De Meerse in Hoofddorp

Wanneer: 3 en 4 sept.

Door de Theaterkrant uitgeroepen tot Keuze van de criticus!

In Geel wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Met haar mimespel laat Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. De originele livemuziek van Thijs Felperlaan en Yung-Tuan Ku verhoogt hierbij de magie. Het is genieten in de gele stad.

Lees hier meer informatie. 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

22) Summer Park Sessions 2022: Stadsschouwburg Velsen

Wanneer: 9 t/m 11 sept.

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september 2022 wordt het Park Velserbeek voor de tweede keer omgetoverd tot culturele hotspot van Velsen. Na twee zware corona jaren biedt het festival letterlijk en figuurlijk een podium aan 37 culturele organisaties uit de regio. Er zijn optredens te zien van musical-, dans- en toneelverenigingen, koren en orkesten.

Lees hier meer informatie.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

23) Festival in het Havenkwartier: in Deventer

Wanneer: 17 sept.

Klassieke muziek, maar dan net even anders. Dat is ook dit jaar de opzet van de 2e editie van Klassiek met een Twist. Een gratis, laagdrempelig festival met kleine concertjes, voorstellingen en een daverend slotconcert door Frommermann, het unieke close harmony ensemble uit Nederland.  Het festival wordt genieten voor het hele gezin, want ook voor de kinderen is er een speciaal programma met een workshop en de muzikale voorstelling Assepoester. Een interactieve voorstelling met muziek, dans en theater!

Voor meer informatie, klik hier.

Uitgaansagenda

Naar uitgaanstips

Andere lazen ook: