En nu even lachen!

Behoefte aan een momentje lachen, gieren, brullen? Wij hebben de leukste cabaret en comedy tips voor je op een rijtje gezet.

Start-up Comedy; begin je maandag met een uurtje lachen

#1 In Theater Diligentia-Pepijn worden vaker cabaretochtenden met een ontbijtje gehouden. Elke eerste maandag van de maand gebeurt dat onder de noemer Start-up Comedy. Diligentia hoopt die traditie op 1 juni weer te kunnen oppakken met een optreden van Vigo Waas. Nu de podiumkunsten stil liggen gebeurt dat wekelijks met een te streamen alternatief. Theater Diligentia-PePijn zet zijn reeks voorts om elke maandagochtend live comedy te brengen. Te volgen via de sites van Diligentia, AD Haagsche Courant en het Facebookaccount van het theater. De initiatiefnemers over de reeks: ‘Soms is het eventjes heel simpel: Maak een gezond ontbijtje, zet je laptop aan en lach je wakker!’

Naar Facebookpagina Diligentia

#2 Boom Chicago

Dat humor het belangrijkste medicijn is in tijden van crisis, daar zijn ze bij Boom Chicago van overtuigd. En dus gaat de comedyclub ook nu door met hun shows. Via drie camera’s en een ijzersterke internetverbinding streamen ze donderdag en zaterdag live Trump Up the Volume, over leven en politiek in de VS. De voorstellingen zijn gratis, maar je kunt ook een ‘ticket’ kopen om de artiesten en crew te steunen.

Naar website van Boom Chicago

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Show time!

#3 De Niet Zo Serieuze Sprookjes van Jeron Dewulf

Wekelijks nodigt de Vlaamse comedian Jeron Dewulf een bevriende collega comedian of improvisator uit voor een aflevering van De Niet Zo Serieuze Sprookjes.

Het concept? Ze vragen aan het publiek om een titel te bedenken en verzinnen er vervolgens ter plekke met z'n tweeën een heel sprookje rond. Dat levert zeer bijzondere verhalen op. 

Bekijk de sprookjes via Youtube of beluister ze via Spotify, Soundcloud of iTunes

#4 Brigitte Kaandorp brengt een cursus cabaret

De Nederlandse cabaretière Brigitte Kaandorp heeft een reputatie als een huis, of liever een heel appartementsblok. Op het podium is ze een heerlijke chaotische wervelwind.

In Cabaret voor beginners deelt ze haar tienstappenplan voor een degelijke zaalshow. Wat je daarmee doet, kies je uiteraard zelf, maar hilarisch is het sowieso.

Bekijk de hele show op YouTube

#4 Bart Cannaerts houdt niet van bowlen

Een set van de Vlaamse stand-upcomedian Bart Cannaerts garandeert pijnlijk herkenbare maar hilarische situaties. In Wanneer gaan we nog eens bowlen lacht hij genadeloos met clichés op trouwfeesten, rijmen op geboortekaartjes en idiote bowlingschoenen. 

Bekijk de volledige show op YouTube

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Pfff whahaha!

#6 Philippe Geubels Made In Belgium – Carré

Philippe Geubels sloot zijn succesvolle theaterprogramma ‘Made in Belgium’ af in Koninklijk Theater Carré én deze voorstelling staat volledig online. Het programma speciaal voor Nederland samengesteld waarin Philippe de hoogtepunten uit zijn twee Vlaamse shows aangevuld heeft met nieuw materiaal.

Bekijk de voorstelling hier

#7 Rundfunk: Wachstumsschmerzen

Het duo Rundfunk, bestaande uit Tom van Kalmthout en Yannick van de Velde, bracht het tv-programma Wachstumsschmerzen op de planken. De cabaretvoorstelliing Wachstumsschmerzen (‘groeipijnen’), is door de Volkskrant geprezen als een ‘pijlsnelle verzameling grove, hilarische scènes’, een sketchvoorstelling ‘vol hoogst verrassende situaties’ die ‘bijna uit elkaar barst van de sterke vondsten’. Tom en Yannick hebben met deze voorstelling Neerlands Hoop gewonnen, Talentenprijs uitgereikt voor VSCD.

Bekijk de gehele voorstelling hier

#8 Pieter Derks

In Spot keert Pieter Derks de wereld binnenstebuiten. Van het kleinste leed tot het grootste nieuws, met rake grappen belicht hij alles van de andere kant.

Start de voorstelling hier
 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Hét cadeau om samen naar uit te kijken!

 

Wil jij iemand in deze tijd bedanken, sterkte wensen, feliciteren (verjaardagen gaan gewoon door) of gewoon iets geven omdat je hem/haar mist? Geef een bijzonder cadeau, een cadeau om (samen) naar uit te kijken.

Pak eens 'n Podium. Podium Cadeaukaart biedt het grootste theater- en concertaanbod en is nu extra lang geldig (3 jaar en 4 maanden!).

Bestel hier »
Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Andere lazen ook: