12 x Podcast Tips: hilarische, leerzame en muzikale podcasts in de strijd tegen verveling!

Demp het gekrijs van je koters, het harde gesmak van je partner of de oorverdovende stilte met onze 12 Podcast Tips. Kom als muziekexpert uit deze coronacrisis met de podcasts ‘Beethoven is meer dan een hond’ en ‘Switched on Pop’. Verdiep je in de creatieve breinen van artiesten, makers en cabaretiers met de podcasts ‘De Makers’, ‘Peptalk’ en ‘Song Explorer’. Of luister naar de hilarische podcastsEcht Gebeurd’, ‘De Krokante Leesmap’ en ‘My Dad Wrote A Porn’. Check de lijst hieronder.

*Alle benoemde podcast tips zijn te vinden in Spotify, Apple Podcasts, iTunes en bij andere populaire applicaties voor het verkrijgen van podcasts.

 

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Interviews, talks en gesprekken voor nieuwe inzichten

#1 De Makers: De podcast voor makers, artiesten en liefhebbers! In elke aflevering bevraagt Dide Vonk andere makers hoe zij dat doen: leven en ondernemen in kunst en cultuur. Dit kunnen theatermakers, muzikanten, beeldend kunstenaars en regisseurs zijn.

#2 Peptalk: Cabaretier en acteur Pepijn Schoneveld praat in deze podcast met comedians, cabaretiers, kleinkunstenaars en andere mensen die hij bewondert. Zoals Arjen Lubach, Peter Pannekoek, Henry van Loon en vele anderen.

#3 Omdenken: In de Omdenken Podcast luister je mee met de openhartige gesprekken die Berthold Gunster voerde met mensen over hun problemen. Hoe kunnen ze hun probleem laten verdwijnen? Of zelfs omdenken?

#4 TED Talks Daily:  Elke werkdag brengt TED Talks Daily je de laatste talks in audio. Samen met journalist Elise Hu hoor je inspireerde nieuwe ideeën, onderzoeken en bevindingen over elk denkbaar onderwerp.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Podcasts met bijwerking: hardop lachen

#5 Echt Gebeurd: Op het intieme podium van comedyclub Toomler in Amsterdam vertellen mensen mooie, bijzondere of grappige verhalen die zij zelf hebben meegemaakt.

#6 My Dad Wrote A Porn: In deze award-winnende comedy podcast leest Jamie Moton het zelfgeschreven porno boek van zijn vader voor. Meer woorden zijn niet nodig om uit te leggen dat dit schuddebuiken van het lachen teweeg zal brengen.

#7 De Krokante Leesmap: Op geheel eigen wijzen nemen Marcel van Roosmalen, Noortje Veldhuizen en Roelof de Vries de bladen door. Van vrouwenblad tot astrologie-journaal en van omroepmagazines tot sporttijdschriften: wat is de moeite van het lezen waard en wat kun je gerust links laten liggen? Geouwehoer waar je (pas op!) extra lachrimpels van krijgt.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Diverse podcasts met één bindend onderwerp: muziek

#8 Soulmusic: Een verborgen juweeltje van BBC Radio 4. Het concept gaat al ruim 20 jaar mee maar de formule is tijdloos: Een gekozen muziekstuk wordt omlijst met verhalen van muzikanten en luisteraars voor wie de muziek een emotionele betekenis heeft. Prachtige en opmerkelijke verhalen die je niet zelf had kunnen bedenken.

#9 Beethoven is meer dan een hond: Deze podcast is een spoedcursus klassieke muziek voor de beginneling. Klassieke muziek... eh, Bach? In de vijfdelige podcast 'Beethoven is meer dan een hond' vertellen Jet en Fieke alles wat je moet weten over klassieke muziek. Extra handig: bij elke aflevering is een afspeellijst gemaakt.

#10 Switched on pop: Musicoloog Nate Sloan en songwriter Charlie Harding bespreken en analyseren, soms met een gast uit de muziekindustrie, elke aflevering een recente hit om de vraag te beantwoorden: waarom slaat dit aan? Het gaat ze daarbij niet om allerlei randvoorwaarden als imago, maar puur om de muziek.

#11 Song Exploder: In elke aflevering vertelt een artiest hoe een van zijn liedjes tot stand is gekomen. Je wordt vanaf het begin tot het eind meegenomen. Een diversiteit van artiesten komt voorbij: van U2 tot Meek Mill en van Norah Jones tot Metallica. Een zeer verslavende podcast!

#12 Dolly Parton’s America: Hoe kan het dat Dolly Parton politieke en sociaal culturele verschillen overstijgt binnen het diverse en vaak botsende Amerika? Host Jad Abumrad zoekt dit uit aan de hand van veldwerk, een duik in de archieven, interviews met journalisten, muziekkenners en liefhebbers én in persoonlijke gesprekken met de legende Dolly Parton zelf.

Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Hét cadeau om samen naar uit te kijken!

Wil jij iemand in deze tijd bedanken, sterkte wensen, feliciteren (verjaardagen gaan gewoon door) of gewoon iets geven omdat je hem/haar mist? Geef een bijzonder cadeau, een cadeau om (samen) naar uit te kijken.

Pak eens 'n Podium. Podium Cadeaukaart biedt het grootste theater- en concertaanbod en is nu extra lang geldig (3 jaar en 4 maanden!).

Bestel hier »
Waar kan ik betalen met de Podium Cadeaukaart?

Andere lazen ook: