Uitgaansagenda

In bed met Dietrich en Piaf

Musical

Beschrijving

Een intieme, ontroerende en hilarische voorstelling over de ware en wonderlijke vriendschap tussen zangeres Edith Piaf, die het leven gulzig opdronk tot de laatste teug, en filmster Marlene Dietrich, die haar leven zeer zorgvuldig plande. Wat zochten deze totaal verschillende iconen bij elkaar? En waarom klapte vriendschap?

Tijdens een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. Heden en verleden vloeien door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.

'In bed met Dietrich en Piaf' is een voorstelling over een icoon worden en blijven, over zelfbeheersing en zelfdestructie, over jezelf helemaal geven en jezelf helemaal verliezen. Humor, nostalgie, feit en fictie vormen een verrassend geheel.

Kerstvoorstellingen in De Hallen
'In bed met Dietrich en Piaf' speelt zich af op kerstavond in het appartement van Marlene Dietrich. Hier wordt zij bezocht door de geest van de overleden Edith Piaf. De extra kerstvoorstellingen van dit iconische Scrooge-verhaal zijn op 24, 26 en 27 december in De Hallen Studio’s in Amsterdam.

(Foto 1: Project ZuiderBurg | Foto 2 & 3: Neeltje Knaap)